Deel, Kijk en Beleef met

LiveBeamer!


Laat anderen op elke locatie live meekijken met uw beamerbeelden en presentaties.
Presenteren krijgt een hele nieuwe betekenis met LiveBeamer!
Introductie
Deel uw presentaties, of andere beelden vanaf uw tweede scherm, direct op internet met LiveBeamer. LiveBeamer software maakt het mogelijk om de beelden van uw beamer- of tweede scherm online te delen op een, speciaal voor u ingerichte, webpagina. Zo kan men thuis of op kantoor meekijken met uw presentaties. Maakt u gebruik van een audio uitzending tijdens uw presentatie? Deze koppelt u eenvoudig met LiveBeamer zodat men maar één scherm nodig heeft voor zowel beeld als geluid.

LiveBeamer biedt met haar 'live oplossing' ook mogelijkheden voor mensen die uw presentatie wel in de zaal bijwonen, maar de presentatie niet goed kunnen zien. LiveBeamer is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Zo kan men in de zaal gemakkelijk meekijken op tablets en smartphones. Niet zichtbare presentaties behoren hiermee tot het verleden.
Hoe werkt LiveBeamer?
LiveBeamer is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. In de basis bestaat LiveBeamer uit twee onderdelen; de software om uit te zenden en een webpagina om op mee te kijken.

Software
LiveBeamer software dient te worden geïnstalleerd op de computer die verbonden is met de beamer of het tweede scherm waarop bijvoorbeeld de presentatie draait. Nadat de gebruikerscode is ingevoerd dient er alleen nog maar gekozen te worden voor het scherm dat gedeeld moet worden. Eventueel kan er ook nog aangegeven worden of de presentatie een overgang bevat en hoe lang deze duurt. Hierna hoeft er alleen nog maar op 'Start opnemen' geklikt te worden als de presentatie begint en LiveBeamer is actief.

Wanneer de opname is gestart maakt de software op de achtergrond screenshots van de beelden op het tweede scherm. Elke keer wanneer dit beeld veranderd wordt het nieuwe beeld uitgezonden op internet. Zo loopt de webpagina altijd gelijk met de daadwerkelijke presentatie.

LiveBeamer software is geschikt voor Windows en getest op Windows 7 en 8.

Webpagina
Elke organisatie die gebruik maakt van LiveBeamer ontvangt twee eigen webpagina's waarop de beelden uitgezonden worden. De eerste is de webpagina voor thuiskijkers. De tweede is voor meekijkers in de zaal. Op beide webpagina's zijn de beelden te zien die LiveBeamer software uitzendt. Indien er een ook een geluidsuitzending is gekoppeld wordt deze ingevoegd op de webpagina voor thuiskijkers. De webpagina's kunnen bijvoorbeeld ingesloten of gedeeld worden op uw eigen website zodat men weet waar er meegekeken kan worden.

LiveBeamer Beheer
Voor organisaties die gebruik maken van LiveBeamer hebben we een uitgebreid beheergedeelte. Hier kan alle benodigde informatie, software, URL's en andere codes, vandaan gehaald worden. Daarnaast kunnen hier ook statistieken en facturaties bekeken worden.